Компанијата Филип Морис склучила договор за стратешко партнерство со Турунскиот комбинат во Прилеп, дознава Пресс24. Информацијата ја потврдуваат и од Тутунскиот комбинат, но повеќе детали најавуваат за подоцна. Комбинатот беше во државна сопственост и секоја година работеше со загуби. Обидите да се продаде почнаа уште во септември минатата година