Расте бројот на заболени лица од коронавирусот во Македонија. Последните официјални информации се 48 заболени лица, меѓу кои има и 4 годишно девојче од Штип.

Според вчерашните информации од МВР, во самоизолација се наоѓаат над 2.000 лица, а решение за здравствен надвор имаат 390 лица.

– Ова се моите колеги од Институтот за јавно здравје, авторизираната лабораторија во која се изработуваат тестовите за коронавирус. Ова се хероите кои деноноќно се на своите работни места. Тие се таму, а вие седете дома. Да го спречиме ширењето на вирусот и да им помогнеме полесно да го надминат овој исклучително тежок период, напиша министерот за здравство Венко Филипче.