Во изминативе две недели, и покрај благиот раст на активни случаи со Ковид-19, процентот на хоспитализирани бележи пад од речиси 2%, односно од 11,5% на 15 јули на 9,7% на 23 јули, објави министерот за здравство, Венко Филипче, на социјалните мрежи.

Во изминативе две недели, и покрај благиот раст на активни случаи со ковид-19, процентот на хоспитализирани бележи пад…

Posted by Венко Филипче on Saturday, July 25, 2020

Тој наведува дека во континуитет, процентот на хоспитализирани од вкупниот број на активни случаи не надминува повеќе од 12%.

„Да ги почитуваме мерките, да се заштитиме себеси, здравствените работници и да го одржиме нашиот здравствен систем стабилен“, апелира Филипче.

извор: Makfax