„Со млади, образовани и одговорни луѓе, да ја направиме Модрича да работи подобро со љубов и волја“, со оваа порака Демократскиот народен сојуз се обидува да ги убеди граѓаните на Модрича да им го дадат својот глас на кандидатите на оваа партија на претстојните локални избори. Еден од нивните адути е Сашка Ковачевиќ, која освои високо, петто место на списокот за советници.

Сашка Ковашевиќ е една од најпознатите жители на Модрича, таа беше вистинска медиумска ѕвезда пред три години кога беше централна фигура во локалната афера што го запали целиот регион.

Се започна на крајот на 2017 година кога тогашната 22-годишна Сашка Ковачевиќ, позната „Фатална Сашка“, беше обвинета за уцена со по*но снимки до локален свештеник И.К. за што таа беше осудена на една година затвор од судот во Добој.

Фатал Сашка е уапсена со двајца нејзини пријатели, или поранешни момчиња Александар Васиљевиќ и Мило Јоксимовиќ, под сомнение дека изнудила скоро 250.000 марки од свештеникот, заканувајќи се дека ќе објави снимки од неговата сексуална врска со извесна Данира С. Сашка призна вина и се согласи со обвинителството на една година затвор.

Во текот на 2015 година, измамениот, ограбениот и засрамениот свештеник падна во стапицата на ова трио со „фаталната Сашка“ во главната улога.

Таа со месеци ја му изразувала љубов, агресивно му се додворувала, му барала пари, за да во една прилика,  завршиле сами во неговите простории.

Наводно таа побарала да му ги заврзе очите, а потоа го врзала за столица.После тоа во просторијата влегла извесната Данира С која ја завршила останатата работа, додека останатите снимале. Потоа следеле години уцени за свештеникот, се до 2017 година кога ги пријавил во полиција.