Учителка беше фатена  во када со 16 годишен тинејџер од страна на нејзиниот сопруг. Случката се случила во САД и неодамна е објавено дека Аманда Стил (35) и избегала на правдата.

Таа првично беше осудена на 90 дена затвор, но откако ја призна вината, судот одлучи да не ја обвинува за сексуални злосторства.

Судијата Дарен Симпсон и изрече условна казна од 3 до 10 години затвор, велејќи дека ќе ја отслужи целата казна ако ги прекрши условите за условно ослободување.

Стил, од Ајдахо, САД, ја призна вината летото за двете обвиненија за злоупотреба на малолетник. Првично за делото во 2017 година таа беше обвинета за сексуален напад и неморално однесување врз малолетник.
На испрашување во 2018 година, за нејзината врска со момчињата, Стил признала дека доаѓале во нејзината куќа, но одбила да  ги открие нивните имиња.

Во јули 2019 година, нејзиниот поранешен сопруг им соопшти на властите дека неговата жена признала дека учествувала во сексуални активности со малолетни лица.

Тогаш едно од момчињата тинејџери призна дека имал секс со Стил кога бил малолетен.

Едно од момчињата рече дека се користела камера за снимање на авантурите, но материјалите биле избришани.

Тинејџерот посочи дека бегал од училиште за да оди во куќата на Стил за секс.

Во тоа време се соочуваше со можна доживотна затворска казна, но обвиненијата беа намалени со договорот за признавање на вина.
Жената признала дека имала сексуални односи со 17-годишник еднаш во неговиот дом и еднаш во нејзиниот дом.

Промените во обвинението направија таа да биде осудена само за овој случај.