Согласно одлуката на Владата на Република Северна Македонија утрешниот ден, 7 мај (вторник), да биде неработен ден за сите вработени во јавната и државната администрација на територијата на Град Скопје, Министерството за образование и наука известува дека оваа одлука се однесува и на основните и средните училишта кои се наоѓаат на територијата на Град Скопје.

Дополнително јавноста ќе биде информирана кој ден ќе биде определен за да се одработи утрешниот неработен ден, а кој ќе се однесува и на училиштата на територијата на Град Скопје.