Американскиот Национален центар за урагани предвидува една од двете тропски бури што се движат кон заливот во Сан Франциско, „Марко“, во текот на денот ќе прерасне во ураган.

Предупредување е издадено за сите северни делови од регионот на Заливот. Тропската бура „Марко“ се наоѓа на околу 220 километри северозападно од западниот врв на Куба, при што ветровите дуваат со максимална брзина од околу 112 километри на час.

извор: Makfax