Триесет и шест сообраќајни знаци, 16 млазници за пена од 200 литри и 16 мешачи за пена од 200 литри се украдени од катната гаража „Македонска фаланга“ во Скопје.

Според информациите на МВР, вчера Јавното претпријатеие „Градски Паркинг Скопје“ пријавило дека на 12. овој месец од страна на непознат сторител извршена е тешка кражба при што се одземени 16 млазници за тешка пена, 16 мешачи за пена и 36 сообраќајни знаци со што сторителот се стекнал со против правна имотна корист од 784.400денари.

„Сторителот делото го извршил така што насилно ги отворил хидрантитските ормари на јавното паркиралиште, ги одземал предметите и избегал“ соопшти МВР.

извор: Makfax