АМСМ информира дека од 11:15 часот е укината забраната за сообраќај на тешки товарни возила на патниот правец Гостивар – Кичево преку планинскиот премин Стража.

Од 11:20 часот, пак, укината е забраната за сообраќај на тешки товарни возила на патниот правец Маврово – Дебар.

извор: Makfax