Милена Орландиќ, која во име на Демократската партија на социјалистите извршила увид во изборниот материјал на општинската изборна комисија во Подгорица, е уапсена и задржана во полиција, потврдено е во ОДТ Подгорица.

Како што беше објавено денес, таа се обидела да отстрани два контролни купони на избирачките места, за да не се совпаднат со бројот на гласачките ливчиња.

– Државниот обвинител во Основното државно обвинителство во Подгорица дал наредба лицето М.О. лишена од слобода поради основано сомнение дека сторила кривично дело уништување на материјали за гласање и е однесена на распит кај државниот обвинител – изјави портпаролот на ОДТ Подгорица, обвинителката Милица Мандиќ.

По сослушувањето, ќе се одлучува за притвор.