Сопственикот на ,,Еуростандард Банка“, Трифун Костовски, во текст за порталот Инбокс7, се осврнува на последните случувања и пропаста на неговата банка.

,,Би сакал да споделам едно чувство – разумот во оваа земја одамна е погребан. Тоа не ја исклучува и Народната банка на Република Македонија, која би требало да е една од највисоките институции кои гарантираат економска стабилност. Наместо тоа, доминираат бирократското его и суетата.

За Народна банка важи правилото homo homini lupus est, што по нашински или мое гледање би требало да значи, ме исцедија како лимон и ме фрлија на буниште“ – пишува Костовски.

Без наводи на зборот тајкуни, Костовски им порача ,,спокоен живот“ и гледање сеир.

,,Ниту еден од големите тајкуни во Република Македонија не подигнаа слушалка да прашаат како сум“ – пишува Костовски.