Најмалиот заболен од ковид-19 во Битола е тримесечно бебе. Од Центарот за јавно здравје во Битола соопштија дека новите седум позитивни случаи на коронавирус кои се евидентирани во денешниот здравствен билтен, се на возраст од 3 месеци до 73 години.

„Две лица даваат податок за контакт со позитивно лице, две лица се детектирани при скрининг при влез во клиника во Скопје, истите се асимптоматски за ковид-19, а три лица не даваат податок за контакт со позитивно лице“, стои во соопштението на Центарот за јавни здравје од Битола.