Американскиот претседател Доналд Трамп реши да бидат спуштени знамињата на половина копје во сеќавање на жртвите на коронавирусот во Соединетите држави.

„Знамињата на федералните згради и националните споменици ќе бидат спуштени на половина копје во наредните три дена во спомен на Американците кои ги изгубивме заради коронавирусот“, напиша американскиот претседател на Твитер.