x

Трагедија: Почина тркач за време на полумаратонот во Загреб!

tragedija-zagreb

Трагедија за полумаратонот во Загреб. Имено почина тркач кој учествуваше на оваа манифестација. Тој бил рекреативец, пристигнал на целта меѓу последните, после тоа паднал. Веднаш брзата помош го оживувале, но по неколку минути констатирана е негова смрт.Неговото име не се објавува, само тоа дека има 42 години и не бил член на ниту една екипа на овој полумаратон кој воедно е и Балканско првенство и Хрватско првенство.

sportmedia.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата