Адвокатот Александар Тортевски извесно време е во твитер војна со братот на новинарот Сашо Ордановски, Ванчо Ордановски, кој на твитер го користи името @mindplumber. Имено, Адвокатот Тортевски објави дека постојат индиции за сериозен криминал во случајот на Ванчо кој од државата земал 350.000 евра за измислен проект за мерење на загаденост.

По се што имам кажано (а и направено) против нив, ниту Грујо, ни Сашо ни Хорхе немаат јавно кажано против мене еден збор. Со месеци со Ванчо Ордановски сме блокирани а упорно ме плука на твитер. ПА ТОЛКУ ЛИ Е ВО ПАНИКА ДЕКА ЌЕ МУ СЕ ОТКРИЕ КРИМИНАЛОТ СО ИЗМИСЛЕНА ИНОВАЦИЈА?, пишува Тортевски.