Том Хенкс и неговата сопруга Рита Вилсон, биле првите холивутски личности кои заболеле од корона вирус.

За борбата со корона вирус Том Хенкс зборувал во емисија на видителот Стивен Колберт. Глумецот навел дека неговата жена изгубила чуство за мирис и вкус, а тој не.

Хенкс раскажал дека целиот процес бил билен.

“Чуствував како коските да ми се направени од крекери. Кога се движев, имав чуство дека секоја коска во моето тело пука…“, навел Том и додал дека го болел задникот, со што неможел нормално да седи.