Се сретнале Синиша Михајловиќ, Дејан Станковиќ, Адријано, Кеистијан Вијери… во Белград и отишле на киоск за плескавици. Секао ова не е некој виц, туку нешто што навистина се случило.

Тој 24 септември 2005 година Србија била домаќин на Европско првенство во кошарка и токму тој ден се играло во полуфинале. Но нешто што јавноста ја заинтргирало било доаѓањето на фудбалеи во престолнината заедно со познати играчи од Интер.

Како цел обичен свет и тие чекале во ред пред киоск, додека останатите изненадени гледале во светските фудбалери, кои купувале плескавиците. Инаку работниците биле сведоци дека од киоск на брза храна, Бразилецот и Италијаните биле одушевени од плескавиците.

Цеца им пшеела “на увце“

За да ја почуствуваат автентичната слика на тогашна Србија, легендарните фудбалери денот го завршиле во еден клуб, каде што за нив пеела Светлана Ражнатовиќ.

Иако, вероватно ништо не разбирале што слушале, фудбалерите одлично се забавувале. Михајловиќ и Станковиќ биле големи пријатели со Цеца, со што неколку пати биле на најзини настапи, а имало денови кога познатата пејачка пеела само за нивни уши.