Покрај политичките партии и ДИК излезе со спот за изборите на 15 јули. Во него настапуваат непознати артисти кои пеат на македонски, албански, турски, ромски и на српски јазик.

Ти си на ред, ти бираш, заедно ја градиме идинината, е еден од стиховите на песната.