Тијана деновиве ги поминува во својот дом во Белград заедно со синот Вук и сопругот. Вели за неа немало голема разлика помеѓу вонредна состојба и животот воопшто бидејќи и онака се правела сама.  

– За мене нема голема разлика помеѓу вонредна состојба и животот воопшто, бидејќи работните домашни обврски секогаш сме ги извршувале сами. За мене е најлесниот начин е да готвам, а сега ова е можност за сите нас да ги испробаме сите рецепти во светот, вели Тијана, додавајќи дека нејзиниот син Вук и ’ја дал титулата најдобар готвач: – Денес заклучивме дека готвам најдобро на светот. Тоа ми го кажа моето дете и тоа е доволно за мене. Јас сум доктор за лазања, тестенини, сосови, зготвени јадења … Веќе одамна сум позната како најдобра и во палачинки, бидејќи тоа е омиленото благо на Вук, уште откако за првпат ги вкуси.