Жителите на Тетово се револтирани од градоначалничката Теута Арифи и општинските институции, кои според нив замижуваат на дивоградбите во нивниот град. 

Тие прашуваат зошто овој град не се третира исто како кафулето Фонтана кај трговскиот центар Мавровка во Скопје. Тие велат дека премиерот Заев и вицепремиерот Груби треба да одат во Тетово и од таму да известуваат да бидат сведоци на уривање на дивоградби, како што беше случајот со дивоградбата пред мавровка.

Извор: Тетова Сот