Изминатите 24 часа во Македонија се регистрирани 881 новозаразено лице, 806 оздравени пациенти и 22 починати од КОВИД-19.

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 74732, бројката на оздравени пациенти е 50852, на починати е 2169, а бројот на активни случаи изнесува 21711. Според досега завршените епидемиолошки анализи во моментов дистрибуцијата по градови е следна:

• Скопје 32310,  активни 11492

• Куманово 4325, активни 623

• Дебар 563, активни 166

• Штип 3089, активни 420

• Прилеп 3729, активни 877

• Тетово 4443, активни 1005

• Струга 1808, активни 443

• Велес 2473, активни 651

• Битола 2688, активни 812

• Охрид 2072, активни 576

• Кавадарци 1739, активни 611

• Гостивар 3116, активни 786

• Гевгелија 955, активни 281 (66 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 162 на Богданци и 12 се странски државјани)

• Струмица 2042, активни 602

• Крива Паланка 532, активни 121

• Радовиш 528, активни 124

• Крушево 150, активни 71

• Кочани 1452, активни 259

• Пробиштип 412, активни 62

• Демир Хисар 223, активни 44

• Македонски Брод 201, активни 32

• Пехчево 120, активни 19

• Берово 453, активни 94

• Валандово 254, активни 54

• Виница 419, активни 120

• Делчево 613, активни 289 (174 лица од ПЕ Делчево се од Македонска Каменица)

• Кратово 174, активни 26

• Свети Николе 981, активни 185

• Кичево 1458, активни 339

• Ресен 567, активни 170

• Неготино 843, активни 357 (133 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)