Театар Комедија од денеска започнува со проби на отворено. Продолжува процесот на подготовки за претставата ,,Си беше еднаш“ во режија на Синиша Евтимов. Пробите ќе се одвиваат на отворено, со почитување на сите мерки и протоколи. Кон крајот на септември следува премиера, а започнуваме и со репертоар, исто така според сите мерки и протоколи.

„ Театар Комедија наскоро ќе ги отвори вратите на новата сцена ,,Двор” каде ќе се почитуваат сите мерки и протоколи, а и ќе се реализира и фестивалот ,,Гола месечина кон крајот на месец септмври за што дополнително ќе ја информираме јавноста“.

извор: Makfax