Пред 3 недели и беше роденден, наполни 11 години. Но роденденот го поминала плачејќи поради траумите, како што вели таа, од силувањето од 19 годишен братучед.

Малолетничката: Имам 11 години. . .

ТВ21: Кога се случило настанот?

Малолетничката: Одамна . . . од четврто одделение . . .

ТВ21: Од четврто одделение тој те следи?

Малолетничката: Од четврто одделение . . .

ТВ21: А кое одделение си сега?

Малолетничката: Петто . . . со сила . . .

ТВ21: Порано што ти кажал тој?

Малолетничката: Ајде, ќе и кажам на . . .  кај неговата куќа. . .

ТВ21: Те однесе кај неговата куќа?

Малолетничката: Кај неговата куќа . . . ме однесе кај неговата куќа.

ТВ21: И дали беше некој таму?

Малолетничката: Знаеја и моите братучетки . . .

За да имаат интимни односи, осомничениот испраќал заканувачки пораки на девојчето.

Силувачот: Дојди

Малолетничката: Не.

Силувачот: Дојди побрзо инаку ќе и кажам на мајка ти.

Поради тоа што малолетничката беше многу вознемирена, зборуваше нејзината мајка. Таа рече дека ќерка и била силувана една година, секоја втора недела.

Мајката на малолетничката: Не може така да се ослободи, како кога зборува возрасен човек. Ослободи се ќерко . . . веќе една година ја силува . . .

ТВ21: Како веќе една година? Кога се случило прв пат?

Мајката на малолетничката: Кога беше четврто одделение.

Малолетничката: Кога бев четврто одделение . . .

ТВ21: Вие знаевте од почеток?

Мајката на малолетничката: Не, не. . . јас се сомневав бидејќи стана „дива“. Не можевме да ја контролираме. Се обидував со добро . . . му кажав на нејзиниот татко, погледни ја ќерка ти, ова не е во ред. Дали да ја однесам на психијатар или каде?

Случајот, како што рече мајката, го пријавиле во полиција, на 3-ти февруари 2020 година, во 11 часот претпладне. Во полиција оделе 3 дена.

Мајката на малолетничката: Ја земав од школо и ја однесов на полиција. Таму ги направивме анализите, одевме 2-3 дена. И го затворија . . .

ТВ21: Го затворија?

Мајката на малолетничката: Тоа момче . . . потоа не знам колку беше во полиција, до 2. Ги прашував јас, никој не ми даваше одговор.

Нејзината мајка се посомневала дека нешто не е во ред, бидејќи кога ја зеле ќерка и на распит, на мајката и рекле да почека надвор.

Мајката на малолетничката: Јас забележав дека нешто се случува, мене ме однесоа во друга соба . .  без мајката . .  ќерката ја испрашуваа без мое присуство . . . така е нели, јас не знам, немав работа со полиција. Така требало, да направиме очи в очи. Не се плаши мајкино. Кажи му директно во очи, бидејќи така заслужува. Јас не знаев дека не смее дете да се остави само. . . Двајца Македонци и еден Албанец. Доколку не ја смениш, ќе го ставиме татко ти во затвор.

Поради тоа, мајката вели дека лицето кое го силувало девојчето се уште е на слобода. Контактиравме со осомничениот. Тој вели дека е невин и затоа полицијата го ослободила. Меѓутоа, се закануваше и на екипата на ТВ21 поради тоа што се распрашувавме за случајот.

Осомничено лице: „Слушај што ти велам, да го направев тоа немаше да одам во полиција, натаму – наваму и на крај да излезам невин. Ве молам немојте . . . Што? Не се обидувајте нешто, јас повторно ќе дојдам во полиција и ќе излезам невин. Потоа ќе биде полошо“.

Од полиција и препорачале на малолетничката да посети психијатар, но таа се плаши да оди. Дека 11 годишното девојче е силувано е потврдено и од Гинеколошка болница. ТВ21 има дополнителни информации за овој случај, кои ќе ги објавиме во наредните денови.

Целото интервју можете да го погледнете на ТВ21.