Од друга страна пак камерите фатија еден интересен момент пред стартот на средбата во која Стеф го предизвика својот татко Дел, а другата страна одговори на соодветен начин.

Ѕвездата на „воините” го погоди својот татко со топка додека разговараше со записничката маса, по што поранешниот ас на Јута, Кливленд, Шарлот, Милвоки и Торонто погоди тројка го воодушеви Стеф како и присутните во салата.