x

Така тоа го прават Србите: Владата и федерацијата со помош за кошарката!

kosarka-srbija

Така тоа се прави во Србија, каде за разлика од кај нас Владата на таа земја и федерацијата директно ја помагаат кошарката, односно кошаркарските клубовови во таа земја со не така мали парични средства. Се со цел што побезболно да се надмине тешката криза поради коронавирусот.

Имено прволигашките клубови добија по 2,5 милиони динари а второлигашките по 600,000 динари. Инаку вкупно помошта на Владата на Р. Србија за женските клубови е 37,2 милиони динари.

На ова Коашарската федерација и клубовите и се заблагодарија на Владата за оваа помош. Инаку и федерација на разни начини одлучи да ја помогне кошарката во својата земја.

Се разбира во време на Ковид-19 кризата, секоја помош е добредојдена.

sportmedia.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата