Пејачката со албанско потекло сериозно го испровоцирала српскиот народ но и самиот “Apple“ кога на својот Инстаграм објавила мапа на “Голема Албанија“.

Имено, Липа прво барала од познатата светска компаника “Apple” јасно да се видат границите на Косови и Палестина.

Веднаш започнала жолна расправа каде што едните тврделе дека компанијата Епл ја подржува идеата дека Косово е дел од Србија а други дека тоа е недозволиво.

На конто на тоа, една позната кафеана објавила снимка која ја насмеала цела Србија. Имено тие во својот оброк тој ден сервирале симболично – јаболко со порака:

– Бидејќи и за Епл Косово е Србија, денес во секој оброк јаболка гратис од куќата – напишале тие.