Британката Хелена Мориси има девет деца и е директорка во компанија тешка над 980 милијарди фунти, и сето тоа одлично го балансира, се пишува во медиумите.
– Секој мој ден е како ден за испит, исполнет до минута. Работам интензивно 10 часа, а често и 12, па кога ќе дојдам дома, не зборувам со никото. Просто, не можам, преморена сум, вели таа. Како што пренесува Би-би-си, оваа менаџерка на компанијата „Лигал енд Џенерал” ја планира секоја нејзина секунда до последниот детаљ, размислува прецизно, а брзо, а и зборува така. И префрлањето на нејзиниот фокус и чиста мисла од една тема на друга, за неа како да е најлесното нешто, оти сето тоа и е секојдневна рутина.


Поради сето тоа, и покрај тоа што има девет деца, на возраст од девет до 26 години, и внук кој не наполнил ни една година, таа е успешна мајка, сопруга и бизнисменка.