Водењето на една од најголемите, најпросперитетните и најмоќните нации во светот е стресна задача, а овие фотографии ќе покажат какво влијание има тој стрес врз здравјето и изгледот на поранешните американски претседатели.

Повеќето американски претседатели поминаа најмалку четири, а некои дури 8 години на таа позиција, па се претпоставува дека тие сигурно ќе остарат, на еден или на друг начин. Сепак, стресот на нивната работа – дури и за оние кои поминале само четири години на таа позиција – дефинитивно го забрзува природниот процес на стареење.

Бил Клинтон, Џорџ В. Буш, Барак Обама, па дури и Доналд Трамп ги завршија своите мандати со јасно видливи промени во изгледот.

Погледнете како изгледаа кога стапија на функцијата претседател на САД,  како на рајот од мандатот.