Денес (петок), 04.12.2020 година, во 13.53 часот, на регионалниот пат Струмица – Ново Село ( во близина на раскрсницата кон с. Сачево, ТППЕ Струмица со 1ПП возило и 6 пожарникари интервенираше на сообраќајна несреќа во која во директен судир помеѓу две патнички моторни возила се повредени четири патници, објавува Струмица Денес.

Повредените се извадени и предадени на екипи на брза помош.