Денеска пред Министерството за правда започна протестот од страна на неформално здружение на граѓани – „Стоп за грабежот“.

Овој протест е наменет, како што велат, против сите кои го ограбуваат народот и сите оние кои го поддржуваат тоа – извршители, нотари, креатори на високи банкарски каматни стапки, судии, нефункционален судски совет.