Претседателот Стево Пендаровски нагласува дека поголемот дел од народот не сака да има избори поради состојбата со корона вирусот, но оти избори биле неоподни за да сме имале функционални институции.

– Знам дека голем број од граѓаните не размислуваат за избори, но избори со корона вирус кој нема да замине наскоро се потребни за фунцкионален Парламент и Влада, рече претседателот Пендаровски во денешното обраќање.