Вечерва во организација на ВМРО-ДПМНЕ се одржа протест против неправдите кои Зоран Заев ги нанесе на Македонија.

Над 20.000 луѓе протестираат против неправдите на Заев. Сплотени му покажаа црвен картон на екс-премиерот.

(протест во организација на ВМРО-ДПМНЕ)

„Чекориме за правда“. Под ова мото, пред неколку дена марш одржа и СДСМ. Нивните поддржувачи во мал број излегоа низ скопските улици да протестираат за правдата која СДСМ ја ветуваше, но не ја донесе.

Погледнете ја разликата во бројот на посетители на протестот и маршот, па проценете кој има поголема поддршка.

(марш во организација на СДСМ)