Министерката за демографија и социјална политика, Весна Бедековиќ објави дека е потврдена инфекција со коронавирус кај 50 лица поврзани со Центарот за стари и немоќни лица во Сплит, од кој осуммина се вработени, а 42 се штетници во домот.

„Од 42 штитеници, двајца се во сериозна состојба и примаат кислород”, рече Бедековиќ за ХРТ.
        
Постои можност инфекцијата да ја донел некој од вработените и рече дека е невозможно целосно да се запечатат домовите.

извор: Makfax