Премиерот Оливер Спасовски нагласи дека оваа битка ќе трае, и само заедно ќе може да се намали офанзивата на коронавирусот.

„Следните две до три недели ќе го достигнеме пикот на заразата кај нас ќе биде помеѓу 2.000 и 2.500 заразени граѓани,  изјави премиерот Спасовски.

За новите поризгорозни мерки за зголемување  на полицискиот час, Спасовски рече дека повеќе од потребни.

„Велигденските и Рамазанските празници ќе ги минеме дома. Верниците своите молитви ќе ги упатат од дома, рече Спасовски.

Премиерот рече сите да останат дома колку што е можно повеќе и сите обврски да се одложуваат освен, ако не е повеќе од потребно.