– Намалувањето на рестриктивните мерки значи дека се зголемува нашата лична одговорност, а не опуштање. При секое изегување од одма треба да носиме заштита за лицето, односно носот и устата, да држиме физичка дистанца и да не се групираме зашто сама така го штитиме сопственото и јавното здравје, рече Спасовски на денешната прес-конференција на која ги соопшти новите олабавени мерки и намалувањето на рестрикциите за движење.