Во Горно Подградци, недалеку од Босанска Градишка, вчера за малку беше избегната трагична несреќа.

Имено, еден млад човек, без возачка дозвола, научил да вози трактор и со истиот кружеше околу базен во зоната на излетничките места „Лучица“, пренесува АТВ.

Неговата забава можеше да заврши фатално, со оглед дека на крајот и тој и тракторот завршија во водата.

Непрофесионалниот возач заврши прв во базенот, а по него падна и тракторот, но за среќа завршил без повреди., после интервенцијата на припадници на полициската управа на Босанска Градишка.