Кинеската нова година, која почна на 5 февруари, синоќа беше прославена во Сараево со огномет и традиционален концерт.

Свеченоста беше одржана пред Народниот театар, а по повеќеминутниот огномет во театрот се танцувале и пееле песни на народот од регионот Внатрешна Монголија“, пренесе „Фена“.

извор: Makfax