Кога бараме постојан партнер со кого ќе склучиме брак, ние се водиме од одредени критериуми за избор на партнер. Очекуваме лојалност, посветеност, споделена љубов, разбирање и не на последно место бараме финансиска сигурност. Видете бракот со кои ѕвездени знаци може да ви донесе среќа и богатство.
Овен
Претставниците на хороскопскиот знак Овен треба да бидат поблиску до воздушните знаци и особено до Водолиите. Тие совршено се совпаѓаат со нив. Билансот меѓу нив, исто така може да привлече пари и среќа. Но добро е да ги избегнувате Скорпионите.
 Бик
Бик ќе биде во добра унија со Водолија и Скорпија. Врската со овие знаци може да им донесе неверојатна среќа. Пожелно е да ги избегнувате Лавовите, Овните и Стрелците, бидејќи ќе имате повеќе јадови со нив и помалку пари.
 Близнаци
Близнаците ќе бидат во можност да ги привлечат парите кон себе, ако се во пар со претставник на знакот Лав. Тие се вистински магнет за среќа и благосостојба. Во друштво на Јарец, Бик, Девица и Стрелец има добри изгледи за пари, но помали за интимно партнерство. А Скорпионите можат да им ги одземат средствата.
 Рак
За Раковите сојуз со Лав, Овен или Стрелец не би бил лош, што се однесува до пари, како Бик е исто така опција. Можат да пробуваат и со Скорпија, иако врската меѓу нив може да се покаже доста бурна.


Лав
Лавовите ќе се богати, ако имаат до себе претставник на хороскопскиот знак Близнаци. Оваа двојка може да има среќа и да се збогатат заедно релативно брзо. Удобен живот Лавовите можат да постигнат и со Вага, Водолија, Јарец, Девица и Бик . Скорпионите не влегуваат во оваа листа.
Девица
На Девиците им е потребна поддршката на Скорпионите, ако сакаат да бидат материјално стабилни. Тие можат да најдат начин да им помогнат на Девите да се развиваат. Следејќи ги и своите инстинкти Девицата може брзо да ја подобри материјалната состојба.
 Вага
Вагата носи среќа во бизнисот на речиси сите знаци во зодијакот. Ако претставниците се необврзани лесно можат да потрошат пари, но единствениот хороскопски знак кој може да им помогне е Стрелецот. Ако се обединат во љубовна унија, тие можат да постигнат финансиски успех.
Скорпија
Со Скорпионите сè е комплицирано. Тие можат да загубат пари со речиси сите карактери. Единствените со кои можат да бидат во сојуз и тоа нема да доведе до нивно уништување се Јарец, Бик и Девица.
Ако Скорпионот сака да привлече успех, тој мора да ја поврзе својата судбина со Лав, Овен или Стрелец. Но, во овие случаи треба да биде подготвен да го обезбеди семејството, бидејќи со овие знаци заедно нема да добие многу пари.
Стрелец
Стрелецот ќе се радува на среќа со Водолија и Вага. Ако создаде семејство со еден од овие знаци, го очекува богата иднина. Ако тие самите сакаат да дејствуваат како магнет за пари, треба да го поврзат својот живот со Јарец, Девица или Бик.
 Јарец
Јарец – знак за финансиска благосостојба, на кој никој не може да влијае. Значи не треба да мислат за компатибилноста во монетарната сфера. Единственото нешто на што треба да се обрне внимание, е сојузот со Стрелец, Овен или Лав. Бракот со овие знаци може да гарантира стабилен профит.
Водолија
За Водолиите е подобро да склучат брак со огнен знак како Стрелец, Овен и Лав. Среќа ќе привлечат со Вагата и Бик . Но треба да се избегнат Скорпионите, ако не сакаат да пропаднат финансиски.
Риби
Според астрологијата, луѓето под знакот Риби имаат потреба од поддршката на некого, вклучувајќи и за финансии. Брачен сојуз со Јарец, Девица или Бик може да им донесе профит. Ако Рибите сакаат да привлечат повеќе личен успех, добро е да се опколени со позитивната вибрација на Овни.