Процесот на цедење лимон за некого претставува и не многу сакана работа најмногу поради тоа што сокот од лимонот прска и таму каде што не треба.

Меѓутоа дојде време кога класичното цедење на лимон стана минато.

Благодарение на Жаки Баин, сега можеме успешно даго цедиме лимонот, без да го сечеме на половина, притоа нема да ни биде потребна цедалка, пренесува Mirror.

Таа ја споделила снимката на Тик Ток со опис: “Дури денеска дознав дека ова може да се направи“, а многумина се запрашале зошто никој порано не открил ваков трик.

Еве за што се работи:

Како што гледаме, за да се исцеди лимун, без било каково прскање од страна, потребно ви е едно долго метално шило, или дрвено, остаро и тенко стапче, кое доволно долго да направи дупка од врвот на лимунот до дното притоа да го продупчеме лимунот. После тоа, тргнете го реквизитот и притискајте го целиот лимон, така што отворот е вперен во шоља во која скате да те да го исцедете. Сокот од лимунот на тој начин ќе истече рамно, како да сте го истуриле од тетрапак, со што нема да имате потреба после цедењето да го бришете со крпа сокот кој прскал од страна.

@jacquibaihn

Did you know this?! ?##boredathome ##lemonjuice ##lemonjuicechallenge ##healthyfood ##foodie ##healthy ##nutrition ##nutritionist

♬ BORED IN THE HOUSE – Curtis Roach