Претседателот на австрискиот партламент, Волфганг Соботка истакна дека ЕУ ќе биде целосна тогаш кога сите земји од Балканот ќе бидат дел од Унијата.

Соботка, на состанокот во дворецот Графенег, со претседателите на парламентите на Словачка и Чешка побара проширување на Унијата на Балканот.

извор: Makfax