Филмската екипа за крајот на снимањето ја остави сцената во која е прикажан пожар во едно село.

За таа цел со помош на вештачки оган и многу чад до темел беше „изгорено” селото специјално изградено за потребите на снимањето на филмот.

Премерата на филмот за Робин Худ е предвидена за април 2018 година.