За првпат по 15 години во турското летувалиште Анталија на Средоземното Море, заврна снег. Дебелината на снежната покривка во Анталија достигнува пет до десет сантиметри. Според метеоролошките прогнози, студеното време во Турција ќе трае уште една недела.