Снимката настанала во 2014. година, а ги прикажува последните моменти во животот на слоницата која, како што подоцна било утврдено, починала од проблем со цревата.

BBC Earth неодамна на својот канал на ЈуТјуб објавила најава за серијата “This Wild Life” која во прв план ги става слоновите, мајката Чери и нејзиното петмесечно младенче со име Сокота.

Снимката настанала во 2014. година, а ги прикажува последните моменти во животот на слоницата која, како што подоцна било утврдено, починала од проблем со цревата.

Цело време покрај неа било слончето кое се обидувало да ѝ помогне. За жал, слоницата умрела, а во видеото можете да видите како слончето ја оплакува.

Како што пишува Pickle.nine.com.au, грижата за слончето кое останало без мајка ја преземале волонтерите од “David Sheldrick Wildlife Trust”.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=BhfLjka-PSg]