Денес ВМРО-ДПМНЕ заедно со граѓаните ќе протестира затоа што Заев ќе ја менува историјата во учебниците, за договарањето на заедничка историја со источниот сосед и тргувањето со историски личности, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Заедно со граѓаните денес пак да порачаме на квинслингот Заев доста е со распродавање и понижување на државата. Денес во Скопје ќе се постават блокади пред Владата на Република Македонија, пред Министерството за надворешни работи и пред Министерството за правда од 16:00 до 17:00 часот, соопштија од партијата.

Оттаму додаваат дека пред почетокот на блокадата од пред Влада на Република Македонија во 16:00 часот ќе биде положено цвеќе пред споменикот „Ослободители на Скопје“.

– Денес ВМРО-ДПМНЕ ги повикува граѓаните на натпартиски протести за оставка на Заев, слобода на народот, а ќе се одвиваат во дваесет градови низ Македонија и тоа: Куманово, Тетово, Крива Паланка, Македонска Каменица, Пробиштип, Свети Николе, Велес, Делчево, Кочани, Виница, Пехчево, Берово, Босилово, Неготино, Кавадарци, Кичево, Струга, Охрид, Ресен и Битола. Денес е денот кога треба да се порача дека дојде крај на тргувањето на идентитетот, јазикот, историјата од страна на Заев. Да не молчиме. Бараме оставка на Заев, слобода на народот, велат од ВМРО-ДПМНЕ