Техничкиот премиер Оливер Спасовски заедно со министерот за здравство Венко Филипче, ќе одржат прес конференција во Медија центарот на Владата.

На прес конференцијата ќе се обрати и и д-р Владимир Микиќ од Институтот за јавно здравје.

Прес конференцијата во живо можете да ја следите тука