Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа регистрирани во Скопје се 227 нови случаи, а  оздравени  се 148 лица.

Во Скопје битката со коронавирусот ја загубија две лица на возраст од 64 и 77 години.

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во Скопје од почетокот на епидемијата изнесува 10169 од кои активни се 2751.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 123

• Гази Баба – 307

• Аеродром – 552

• Карпош – 446

• Центар – 454

• Кисела Вода – 310

• Ѓорче Петров – 220

• Бутел – 113

• Шуто Оризари – 16

• Студеничани – 5

• Сарај – 16

• Арачиново – 9

• Илинден – 44

• Сопиште – 22

• Чучер Сандево – 10

• Петровец –19

• Зелениково – 9

• Странец – 12

• Нераспределен- 64