СКОПЈЕ: Сончево со умерена облачност и со температура до 27 степениМАКЕДОНИЈА: Сончево со умерена облачност, попладне во западните делови променливо облачно, на места со услови за дожд. Температурата ќе се движи од 20 до 30 степени
ПРИТИСОК 983 Хра
ВЛАЖНОСТ НА ВОЗДУХОТ: 40 %

СОНЦЕТО ИЗГРЕВА ВО 5.02 ч ЗАОЃА ВО 20.05 ч


ЕВРОПА:

Град Степени Целзиусови
Осло 11
Стокхолм 12
Хелсинки 14
Лондон 17
Даблин 17
Брисел 19
Париз 23
Мадрид 28
Лисабон 28
Берлин 16
Виена 22
Прага 19
Варшава 15
Белград 22
Љубљана 23
Загреб 22
Букурешт 20
Софија 19
Рим 26
Солун 25
Атина 28
Истанбул 22
Москва 14