СКОПЈЕ: Сончево со умерен ветер и со температура до 25 степени

МАКЕДОНИЈА: Сончево со умерена облачност и со умерен ветер од северозападен правец, а во југозападниот дел со услови за дожд и грмежи. Температурата ќе се движи од 20 до 29 степени
ПРИТИСОК 980 Хра
ВЛАЖНОСТ НА ВОЗДУХОТ: 45 %


СОНЦЕТО ИЗГРЕВА ВО 5.01 ч ЗАОЃА ВО 20.04 чЕВРОПА:

Град Степени Целзиусови
Осло 12
Стокхолм 14
Хелсинки 8
Лондон 15
Даблин 18
Брисел 17
Париз 20
Мадрид 27
Лисабон 30
Берлин 12
Виена 18
Прага 15
Варшава 12
Белград 20
Љубљана 20
Загреб 21
Букурешт 15
Софија 19
Рим 24
Солун 27
Атина 27
Истанбул 21
Москва 17