СКОПЈЕ: Променливо облачно и нестабилно со појава на повремен дожд и грмежи и температура до 22 степени.
МАКЕДОНИЈА: Променливо облачно и нестабилно со умерен северен ветар, а наместа со појава на дожд и грме- жи, особено во источниот дел. Температурата ќе опадне и ќе се движи од 18 до 25 степени.
ПРИТИСОК 980 Хра
ВЛАЖНОСТ НА ВОЗДУХОТ: 37 %

СОНЦЕТО ИЗГРЕВА ВО 5.06 ч ЗАОЃА ВО 19.58 ч


EВРОПА

Град Степени Целзиусови
Осло 14
Стокхолм 16
Хелсинки 23
Лондон 15
Даблин 14
Брисел 16
Париз 18
Мадрид 26
Лисабон 27
Берлин 19
Виена 19
Прага 17
Варшава 17
Белград 21
Љубљана

22

Загреб 22
Букурешт 23
Софија 24
Рим 23
Солун 28
Атина 27
Истанбул 18
Москва 27