СКОПЈЕ: Сончево со температура до 28 степениМАКЕДОНИЈА: Сончево со умерена локална облачност. Температурата ќе се движи од 22 до 30 степени
ПРИТИСОК 980 Хра
ВЛАЖНОСТ НА ВОЗДУХОТ: 40 %


СОНЦЕТО ИЗГРЕВА ВО 5.08 ч ЗАОЃА ВО 19.56 ч

ЕВРОПА

Град Степени Целзиусови
Осло 13
Стокхолм 19
Хелсинки 21
Лондон 15
Даблин 10
Брисел 18
Париз 17
Мадрид 22
Лисабон 19
Берлин 20
Виена 23
Прага 21
Варшава 22
Белград 22
Љубљана

26

Загреб 24
Букурешт 14
Софија 20
Рим 23
Солун 25
Атина 24
Истанбул 18
Москва 23